Vår tortelloni är gjord på pasta av durumvete. Pastaknytena är fyllda med rikligt med ricottaost och spenat. Vi låter vår tortelloni koka i en klassisk italiensk tomatsås gjord på bland annat basilika och selleri. För extra krämighet har vi i en skvätt grädde också.
Tillagning:
Rätten värms enkelt 3 minuter (max 4 min) i mikro eller piper när den är klar. Du kan också värma den i kokande vatten i 10 minuter. Stick ej hål på plasten.
-
Ingredienser
Krossad tomat (32 %), tortelloni med ricotta och spenat (27 %) (durumvetemjöl, ägg, vatten, ricottaost, bladspenat, parmesanost, salt, svartpeppar, muskotnöt), grädde, vatten, gul lök, olivolja, morötter, tomatpuré, salt, blekselleri, vitlök, socker, basilika, modifierad vetestärkelse, vitpeppar.
Sammansättningen av ingredienser i produkten kan ändras. Det är därför viktigt att alltid läsa vad som står i innehållsförteckningen på förpackningen. Mycket allergiska personer bör vara noggranna med att kontrollera vilka allergener som ingår. De är markerade med fet stil i förpackningens innehållsförteckning.
-
Näringsvärde
Näringsvärde Per 100 g Per portion (370 g) Energi
620 kj/150 kcal 2300 kj/550 kcal Kolhydrater 14 g 51 g – varar sockerarter 3,7 g 14 g Fett 8,2 g 30 g – varav mättat fett 4,5 g 17 g Fiber 1,5 g 5,5 g Protein 4,3 g 16 g Salt 1,1 g 4,2 g