Hur allt började...

2001 fann dåvarande Lantmännen Axa och Operakällaren varandra. Den gemensamma utmaningen var att bygga ett helt nytt koncept på måltidsmarknaden, baserat på konsumenternas önskan om nyttigare, godare och billigare måltider. Kombinationen av erfarenheter och kompetenser från landets ledande producent av råvaror och ett av Sveriges absolut bästa restaurangkök skapade förutsättningen att leverera något unikt.

Med idén säkrad började sökandet efter en passande tillagningsmetod för maten. Man fastnade för Micvac, en svensk uppfinning framtagen av Joel Haamer, musselodlare och forskare i Göteborg. 

Micvac-tekniken möjliggör att rätterna behåller sina höga näringsvärden och fina smaker samtidigt som de får lång hållbarhet helt utan kemiska tillsatser eller konserveringsmedel.

Efter drygt ett års provlagning i en liten testanläggning på Operakällaren, lyckades Stefano Catenacci, kökschef på Operakällaren, hitta ett sätt att med hjälp av den nya metoden tillaga god, hälsosam färdigmat där råvarorna behåller sin ursprungliga konsistens, smak och näringsvärde.

2005 registrerades företagsnamnet Gooh, som står för Gott och Hälsosamt. I september samma år slog vi upp dörrarna för den första måltidsbutiken på Norrlandsgatan i Stockholm city. 

Succén var ett faktum och köerna ringlade sig långa. Successivt öppnades fler butiker och rätterna började säljas till hotell, restauranger och cateringverksamheter.

Hösten 2007, efter förfrågan från dagligvaruhandeln öppnades de första Gooh Shop in Shops:en i tolv utvalda dagligvarubutiker i Stockholm. Sedan dess har antalet försäljningsställen tillkommit drastiskt.

Våren 2010 tog Gooh steget från Stockholms-regionen och lanserades successivt i större delen av landet. 

Idag utvecklas rätterna av erfarna kockar i vårt provkök. Kvalitet och smak är lika viktigt nu som i begynnelsen.


Gooh! är en del av Lantmännen.

Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel. Vi ägs av 20 000 svenska lantbrukare, har 10 000 anställda, har verksamheter i ett 20-tal länder och omsätter 50 miljarder kronor på årsbasis.

Med basen i spannmål förädlar vi åkermarkens resurser för ett livskraftigt lantbruk. Några av våra mest kända varumärken inom livsmedel är AXA, Bonjour, Kungsörnen, GoGreen, Gooh, FINN CRISP, Korvbrödsbagarn och Hatting. Vårt företag är grundat på kunskap och värderingar som har funnits i generationer hos våra ägare. Genom forskning, utveckling och verksamhet i hela värdekedjan tar vi tillsammans ansvar från jord till bord. Läs gärna mer på lantmannen.com.