Om Gooh!

Sedan 2005 har vi serverat högkvalitativa, kocklagade färdiga måltider till svenskarna. Vi föddes ur entreprenörsanda och ett driv att revolutionera marknaden för färdigrätter. Vi har ett ben starkt förankrat i kock- och restaurangbranschen och det andra lika starkt förankrat i den svenska myllan och de fantastiska råvaror den skänker. Vi ägs av svenska bönder och vi drivs än idag med samma entreprenörsanda som i begynnelsen och självklart är det än idag kockar som noga väljer ut, lagar och smakar av all vår mat.

Lita på din smak, välj riktiga smaker från Gooh!

Vår historia

2001 fann dåvarande Lantmännen Axa och Operakällaren varandra. Den gemensamma utmaningen var att bygga ett helt nytt koncept på måltidsmarknaden, baserat på konsumenternas önskan om nyttigare, godare och billigare måltider. Kombinationen av erfarenheter och kompetenser från landets ledande producent av råvaror och ett av Sveriges absolut bästa restaurangkök skapade förutsättningen att leverera något unikt.

Med idén säkrad började sökandet efter en passande tillagningsmetod för maten. Man fastnade för Micvac, en svensk uppfinning framtagen av Joel Haamer, musselodlare och forskare i Göteborg. 

Micvac-tekniken möjliggör att rätterna behåller sina höga näringsvärden och fina smaker samtidigt som de får lång hållbarhet helt utan kemiska tillsatser eller konserveringsmedel.

Efter drygt ett års provlagning i en liten testanläggning så lyckades vi hitta ett sätt att med hjälp av den nya metoden tillaga god, hälsosam färdigmat där råvarorna behåller sin ursprungliga konsistens, smak och näringsvärde.

2005 registrerades företagsnamnet Gooh, som står för Gott och Hälsosamt. I september samma år slog vi upp dörrarna för den första måltidsbutiken på Norrlandsgatan i Stockholm city. 

Succén var ett faktum och köerna ringlade sig långa. Successivt öppnades fler butiker och rätterna började säljas till hotell, restauranger och cateringverksamheter.

Hösten 2007, efter förfrågan från dagligvaruhandeln öppnades de första Gooh Shop in Shops:en i tolv utvalda dagligvarubutiker i Stockholm. Sedan dess har antalet försäljningsställen tillkommit drastiskt.

Våren 2010 tog Gooh steget från Stockholms-regionen och lanserades successivt i större delen av landet. 

2016 valde Lantmännen att avsluta samarbetet med Operakällaren, Gooh är ett omtyckt och starkt varumärke som är redo att stå på helt egna ben.

Idag utvecklas rätterna av erfarna kockar i vårt eget provkök i Sörmländska Järna. Kvalitet och smak är lika viktigt nu som i begynnelsen.