En klassiker! Våra köttbullar, gjorda på en blandning av svensk nötfärs och svensk fläskfärs, har funnits på vår meny enda sedan starten. Vi serverar dem med vårt potatismos som vi lagar från grunden varenda dag i köket i Järna. Till det vår gräddsås som är smaksatt med bland annat sidfläsk för den perfekta balansen.
Tillagning:
Rätten värms enkelt 3 minuter (max 4 min) i mikro eller piper när den är klar. Du kan också värma den i kokande vatten i 10 minuter. Stick ej hål på plasten.
-
Ingredienser
Köttbullar 29 % (nötkött* 50%, fläskkött* 17 %, ägg, lök, grädde, ströbröd (vetemjöl), salt, vitpeppar), potatis 27 %, mjölk, vatten, grädde 5,5 %, smör, kalvfond (kalvbuljong, arom, köttextrakt, tomat), lök, bacon (sidfläsk* vatten, salt, druvsocker, konserveringsmedel (natriumnitrit), rökarom) salt, modifierad stärkelse (potatis, vete), socker, vitpeppar, ättika.
*URSPRUNG SVERIGE
Sammansättningen av ingredienser i produkten kan ändras. Det är därför viktigt att alltid läsa vad som står i innehållsförteckningen på förpackningen. Mycket allergiska personer bör vara noggranna med att kontrollera vilka allergener som ingår. De är markerade med fet stil i förpackningens innehållsförteckning.
-
Näringsvärde
Näringsvärde Per 100 g Per portion (400 g) Energi
650 kj/160 kcal 2600 kJ/ 650 kcal
Fett 10 g
40 g
– varav mättat 5,6 g
22 g
Kolhydrat 11 g
42 g
– varar sockerarter 1,3 g
5,0 g
Fiber 0,6 g
2,3 g
Protein 5,7 g
23 g
Salt 1,3 g
5,3 g