Beskrivning
Den färska svenska kycklinginnerfilén tillagar vi tillsammans med en krämig sås med kycklingfond, grädde och curry. Resultatet blir en smakfull currysås med möra bitar av kyckling tillsammans med vitt långkornigt ris. Jättegooh!
Tillagning
Rätten värms enkelt 3 minuter (max 4 min) i mikro eller piper när den är klar. Du kan också värma den i kokande vatten i 10 minuter. Stick ej hål på plasten.
Ingredienser
Kokt ris 39%, kycklinginnerfilé 22% (kycklinginnerfilé* 90%, vatten, salt), vatten, grädde, crème fraiche, kycklingfond (vatten, salt, kycklingbuljong, aromer(selleri), socker, kycklingfett, kycklingkött, antioxidationsmedel (citronsyra)), salt (jod), modifierad potatisstärkelse, socker, curry 3,7% (gurkmeja, koriander, cayennepeppar, fänkål, bockhornsklöver, spiskummin, svartpeppar). *Ursprung Sverige.
Sammansättningen av ingredienser på produkten kan ändras. Det är därför viktigt att alltid läsa vad som står i innehållsförteckningen på förpackningen. Mycket allergiska personer bör vara noggranna med att kontrollera vilka allergener som ingår. De är markerade med fet stil i förpackningens innehållsförteckning.
NÄRINGSVÄRDE | PER 100 G | PER PORTION (400 G) |
---|---|---|
Energi |
649 kj/155 kcal |
2596 kJ / 621 kcal |
Kolhydrater |
18 g |
71 g |
– varar sockerarter |
1 g |
3,8 g |
Fett |
6,2 g |
25 g |
– varav mättat fett |
3,8 g |
15 g |
Fiber |
0,4 g |
1,7 g |
Protein |
6,7 g |
27 g |
Salt |
0,91 g |
3,6 g |