Beskrivning
Den färska svenska kycklingfilén tillagar vi tillsammans med den smakrika, gräddiga såsen. Hemligheten bakom vår sås är förstås basilika som namnet avslöjar och dessutom riktigt gott vitt vin. Med den al dente tagliatellen blir det en ljuvligt god och populär rätt.
Tillagning
Rätten värms enkelt 3 minuter (max 4 min) i mikro eller piper när den är klar. Du kan också värma den i kokande vatten i 10 minuter. Stick ej hål på plasten.
Ingredienser
Kycklingbröst 22% (kycklingbröst*, vatten, salt), tagliatelle 20% (durumvete, ägg), vatten, grädde, vitt vin 2,8% (sulfit), vitvinsvinäger (sulfit), modifierad potatisstärkelse, salt (jod), basilika 0,5%, socker, vitlök, olivolja, spenat, chilipeppar, vitpeppar.
*URSPRUNG SVERIGE.
Sammansättningen av ingredienser på produkten kan ändras. Det är därför viktigt att alltid läsa vad som står i innehållsförteckningen på förpackningen. Mycket allergiska personer bör vara noggranna med att kontrollera vilka allergener som ingår. De är markerade med fet stil i förpackningens innehållsförteckning.
NÄRINGSVÄRDE | PER 100 G | PER PORTION (400 G) |
---|---|---|
Energi |
679 kj/162 kcal |
2715 kJ/649 kcal |
Kolhydrater |
10 g |
41 g |
– varar sockerarter |
1,7 g |
7,0 g |
Fett |
10 g |
40 g |
– varav mättat fett |
6 g |
24 g |
Fiber |
0,5 g |
2 g |
Protein |
7 g |
28 g |
Salt |
1,1 g |
4,5 g |