Vår Pasta Puttanesca får sitt smakdjup och sin sälta från kalamataoliver och kapris som vi grovmaler själva för att få rätt konsistens. Chili, vitlök och basilika hjälper också till att sätta smaken. Sen toppar vi rikligt med färskriven parmesanost. Kärnor kan förekomma i oliverna.
Tillagning:
Rätten värms enkelt 3 minuter i mikro (max 4 min) eller piper när den är klar. Du kan också värma den i kokande vatten i 10 minuter. Stick ej hål på plasten.
-
Ingredienser
Krossad tomat, pasta 27% (mjöl av durumvete, ägg), vatten, kalamataoliver 9% (oliver, salt, vinäger, olivolja), parmesanost Parmigiano reggiano (med animaliskt |öpe) 4%, morot, lök, rapsolja, tomatpuré, vitlök, kapris 0,8% (kapris, vinäger, salt), sirap (med maltextrakt från korn), salt, basilika, sambal oelek (chilipeppar). Kan innehålla spår av soja.
Kärnor kan förekomma i oliverna.
-
Näringsvärde
Näringsvärde Per 100 g Per portion (400 g) Energi
460 kj/110 kcal 1850 kj/440 kcal Kolhydrater 12 g 46 g – varar sockerarter 2,7 g 11 g Fett 4,9 g 20 g – varav mättat fett 1,2 g 4,8 g Fiber 1,4 g 5,8 g Protein 3,9 g 16 g Salt 0,8 g 3,1 g