Vår Bolognese är gjord på svenskt nötkött som långsamt fått puttra i en sås av tomat, rött vin, örter och rostad vitlök. Vi smaksätter sedan med färskriven parmesan och en skvätt balsamvinäger. Serveras med pasta sedanini gjord på 100% durumvete.
Tillagning:
Rätten värms enkelt 3 minuter (max 4 min) i mikro eller piper när den är klar. Du kan också värma den i kokande vatten i 10 minuter. Stick ej hål på plasten.
-
Ingredienser
Pasta 27 % (mjöl av durumvete), vatten, krossad tomat, nötfärs* 15 %, morot, rött vin 3,5 %, kalvfond (vatten, salt, arom, köttextrakt, tomatpulver, kalvbuljong), lök, tomatpuré, vitlök, parmesanost 1,7 %, balsamvinäger, sirap (med maltextrakt från korn) basilika, modifierad potatisstärkelse, salt (jod), rapsolja, rostad vitlök 0,1 %, kryddor.
Kan innehålla spår av soja.
*URSPRUNG SVERIGE
Sammansättningen av ingredienser i produkten kan ändras. Det är därför viktigt att alltid läsa vad som står i innehållsförteckningen på förpackningen. Mycket allergiska personer bör vara noggranna med att kontrollera vilka allergener som ingår. De är markerade med fet stil i förpackningens innehållsförteckning.
-
Näringsvärde
Värde Per 100 gr Per portion Energi
450 kj/110 kcal 1800 kj/450 kcal Kolhydrater 13 g 53 g – varar sockerarter 2,7 g 11 g Fett 2,7 g 10 g – varav mättat fett 1,2 g 4,3 g Fiber 0,9 g 3,6 g Protein 6,1 g 24 g Salt 0,95 g 3,8 g