Vår version av den klassiska franska kycklinggrytan Coq au Vin. Svensk, färsk kycklinglårfilé har fått puttra i en riktigt god kycklingfond och rikligt med rött vin av högsta kvalitet. I grytan har vi också svenskt rökt sidfläsk och inlagd syltlök. Serveras med ris.
Tillagning:
Rätten värms enkelt 3 minuter (max 4 min) i mikro eller piper när den är klar. Du kan också värma den i kokande vatten i 10 minuter. Stick ej hål på plasten.
-
Ingredienser
Ris, kycklinglårfilé 22 % (kycklinglårfilé*, vatten, salt), vatten, rött vin 5,5 % (innehåller sulfit), lök, morot, syltlök (lök, socker, vinäger, salt, senapsfrö, arom), sidfläsk 3,5 % (sidfläsk*, vatten, salt, druvsocker, konserveringsmedel (natriumnitrit), rökarom), tomatpuré, kycklingfond (vatten, jästextrakt, kycklingfett, kycklingextrakt, salt, socker, naturliga aromer, solrosolja, rosmarinextrakt), modifierad potatisstärkelse, sirap (med maltextrakt från korn), vitlök, rapsolja, salt, sambal oelek (chilipeppar), lagerblad.
Kan innehålla spår av mjölk.
*URSPRUNG SVERIGE
Sammansättningen av ingredienser i produkten kan ändras. Det är därför viktigt att alltid läsa vad som står i innehållsförteckningen på förpackningen. Mycket allergiska personer bör vara noggranna med att kontrollera vilka allergener som ingår. De är markerade med fet stil i förpackningens innehållsförteckning.
-
Näringsvärde
Värde Per 100 g Per portion (400 g) Energi
460 kj/110 kcal 1850 kj/440 kcal Kolhydrater 12 g 47 g – varar sockerarter 2,0 g 7,8 g Fett 3,8 g 15 g – varav mättat fett 1,2 g 4,8 g Fiber 0,5 g 2,1 g Protein 5,9 g 24 g Salt 0,9 g 3,7 g