Beskrivning

Vår version av den klassiska franska kycklinggrytan Coq au Vin. Svensk, färsk kycklinglårfilé har fått puttra i en riktigt god kycklingfond och rikligt med rött vin av högsta kvalitet. I grytan har vi också svenskt rökt sidfläsk och inlagd syltlök. Serveras med ris.

 

Tillagning: 

Rätten värms enkelt 3 minuter i mikro (max 4 min) eller piper när den är klar. Du kan också värma den i kokande vatten i 10 minuter. Stick ej hål på plasten.

  • Ingredienser

    Ris, kycklinglårfilé 22% (kycklinglårfilé*, vatten, salt), vatten, rött vin 5,5% (innehåller sulfit), lök, morot, syltlök (lök, socker, vinäger, salt, senapsfrö, arom), sidfläsk 3,5% (sidfläsk*, vatten, salt, druvsocker, konserveringsmedel (natriumnitrit), rökarom), tomatpuré, kycklingfond (vatten, jästextrakt, kycklingfett, kycklingextrakt, salt, socker, naturliga aromer, solrosolja, rosmarinextrakt), modifierad potatisstärkelse, sirap (med maltextrakt från korn), vitlök, rapsolja, salt, sambal oelek (chilipeppar), lagerblad.

    Kan innehålla spår av mjölk.

    *URSPRUNG SVERIGE

    Vikt: 400 g
  • Näringsvärde
    Värde  Per 100 g Per portion (400 g)

    Energi

    460 kj/110 kcal 1850 kj/440 kcal
    Kolhydrater 12 g 47 g
    – varar sockerarter 2,0 g 7,8 g
    Fett 3,8 g 15 g
    – varav mättat fett 1,2 g 4,8 g
    Fiber 0,5 g 2,1 g
    Protein 5,9 g 24 g
    Salt 0,9 g 3,7 g