Beskrivning

En uppskattad vegetarisk rätt med en tomatsås som är så god att den är svår att få till hemma. Vi gör den på det vi kallar polpa som är det mest smakrika i tomaten. Polpan kokas med selleri, morötter och basilika och får en perfekt brytning av den krämiga mozzarellan. Basilikan är färsk och för bästa smak är den odlad på friland och inte i växthus.

 

Tillagning: 

Rätten värms enkelt 3 minuter i mikro och piper när den är klar. Du kan också värma den i kokande vatten i 10 minuter. Stick ej hål på plasten.

  • Ingredienser

    Krossad tomat (54%), vatten, pasta (19%) (durumvete), mozzarellaost (10%), gul lök, olivolja, morot, blekselleri, tomatpuré, socker, salt, färsk basilika, vitlök.

    *URSPRUNG SVERIGE


    Sammansättningen av ingredienser på produkten kan ändras. Det är därför viktigt att alltid läsa vad som står i innehållsförteckningen på förpackningen. Mycket allergiska personer bör vara noggranna med  att kontrollera vilka allergener som ingår. De är markerade med fet stil i förpackningens innehållsförteckning.

    Vikt: 400 g
  • Näringsvärde
    Näringsvärde Per 100 gPer portion (400 g)

    Energi

    580 kj/140 kcal

    2300 kJ / 550 kcal

    Kolhydrater

    17 g

    68 g

    – varar sockerarter

    3,1 g

    12 g

    Fett

    4,0 g

    16 g

    – varav mättat fett

    2,1 g

    8,4 g

    Fiber

    1,5 g

    6,0 g

    Protein

    7,1 g

    28 g

    Salt

    1,0 g

    4,0 g